Amanda Egilson startade eget


Amanda Egilson, 35, smyckesdesigner – startade eget och skapade frihet till träning, vänner och hälsan.

Framförallt gör jag något jag älskar

När Amanda var mammaledig med sin andra dotter Elda, blev hon uppsagd från sitt jobb som projektledare.
– Jag började söka jobb som en galning, fast ändå inte riktigt helhjärtat. Tryggheten med en fast tjänst med kontorstider vägde inte tillräckligt tungt. När lilla Elda sov fick Amanda tid för sitt intresse att designa och för sitt skapande. Hon gjorde bl a gratulationskort och silversmycken.

amanda egilson
Klicka här för att läsa mer om Amanda Egilson =>

Armband med namnbrickor

För ett par år sedan när båda döttrarna gick på dagis, kom Amanda på ett sätt att bära med sig familjen även på dagtid. Hon tillverkade ett armband med två små namnbrickor som hängdes på och dekorerade det med några pärlor. Det var här som den framgångsrika affärsidén bakom www.namnsmycken.com föddes.

– Det blev en kick att göra saker som andra tyckte var fint. Jag hade skapat ett nytt behov hos folk genom att göra handgjorda smycken med sina barns, nära eller käras namn. Fast jag visste att det var inget jag skulle bli rik på.

Beställningarna rullade in hos Amanda

Men så kom första annonsen i tidningen Mama ut och julbeställningarna började rulla in.

– Det var då jag insåg att jag inte skulle behöva söka ett  nytt jobb.
Fördelarna har varit enorma för henne att våga satsa på något eget.
– Jag kan styra mina tider själv, träna när jag vill, hämta barnen tidigare och vi har det mycket bättre ekonomiskt. Men framför allt gör jag något som jag älskar och det gör att man mår riktigt bra.