FAQ

 

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS / VANLIGA FRÅGOR

MATERIALFAKTA – vanliga frågor

Alltid äkta 925 sterling silver

Det 925 sterling silver som vi använder i våra smycken består av 92,5 % silver, resten består av koppar. Anledningen till denna blandning är att 100 % silver tenderar att vara för mjukt för att användas i smycken. Därför blandas det med koppar, vilket gör det till en legering vars egenskaper är optimala för att skapa smycken – en mix som gör materialet slitstarkt och hållbart. 

Silverstämpeln 925

Alla smycken av sterlingsilver stämplas med en särskild stämpel för att garantera dess äkthet. Det kan se lite annorlunda ut, men vanligtvis används 925 silver, 925, S925 eller sterlingsilver.


Nickelfritt silver

Vi använder enbart nickelfritt silver (äkta silver är som regel alltid nickelfritt) och återvunnet silver. Vi väljer att ibland använda återvunnet silver i våra smycken eftersom det är det mest miljövänliga alternativet.

Nickel är en högglansig metall som främst förekommer i bijouterier för att både ge det en hård yta och för att förhindra oxidation. Sedan starten 2006 har vi enbart används oss av äkta 925 sterling silver, vilket innebär nickelfritt silver. 

Här kan du läsa mer om nickel => 


RETURER & BYTEN – vanliga frågor

När du handlar på Namnsmycken.com har du du alltid returrätt eller öppet köp. Vi strävar efter 100% nöjda kunder så du är alltid fri att lämna tillbaka en vara om du inte är nöjd. Förhoppningsvis kan vi åtgärda problemen så att du blir glad igen. Däremot, om det är något fel med din produkt måste du meddela oss och förklara varför produkten är defekt, så kommer vi att laga det eller ersätta det med ett nytt. Meddela oss så snart som möjligt efter du mottagit smycket.

Öppet köp & garanti

Vi är stolta att våga erbjuda öppet köp på namnsmycken, trots att de är skräddarsydda och skapade just för dig. Om du väljer att häva köpet kommer vi att återbetala hela summan för smycket medan du står för ditt porto. Undantaget gäller kedjor som gått sönder efter mer än en månad. Vi kan i många fall reparera kedjan men inte byta ut mot en helt ny. Det beror på att vi inte har någon garanti gentemot vår kedjeleverantör. Kontakta alltid oss så får du veta exakt vad som gäller. 

STORLEKSGUIDER – vanliga frågor

Ringstorlek 

För att hitta den perfekta ringstorleken finns det några saker att tänka på:

  • Undvik att mäta din finger när det är kallt eftersom fingrarna blir tunnare när det är kallt.
  • Mät alltid din finger på kvällen, då har din finger sin fulla storlek.
  • En bred ring kräver en större storlek än en tunn ring.
  • Var noggrann när du mäter, bara en millimeter åt något håll motsvarar en ringstorlek.
  • Glöm inte att ringen också måste glida över din knoge.

Hur man mäter ringstorlek 

mäta ringstorlek  Använd vår storleksguide, en befintlig ring som passar ditt finger.
Dessutom kan du använda dig av den smidiga appen “Ring Sizer”, ett skjutmått eller en linjal. Du kan till och med använda dig av ett helt vanligt snöre! Följ vår guide för att ta reda på den storlek du ska ha på din nya ring.
Så här gör du för att ta reda på din ringstorlek =>

 

Längd på halsbandskedja

Beroende på vilket halsband från Namnsmycken.com du är intresserad av kan det vara bra att få en uppfattning om kedjans längd. Våra kedjor varierar i längd, från 40–80 cm. Se bilden för att få en ungefärlig uppfattning om kedjornas längd. Kom ihåg att upplevelsen av ett halsbands längd varierar beroende på den individ som bär det. Faktorer som kedjans tjocklek och nackens omkrets kan påverka passformen.

Hur lång kedja ska man ha

Storlek på armband

CLASSIC CUFF

Storleken anges antingen i centimeter. Mät omkretsen på din handled där du vill att din Cuff / armring ska passa. Om du inte har ett måttband fungerar en bit snöre också. Snurra snöret runt handleden och mät längden mot en linjal. Därefter kan du se vilken som är din storlek. Däremot anges vissa storlekar som S, M och L.

Du kan också mäta omkretsen på en gammal armring. I så fall är det viktigt att mäta en liknande modell som den du vill köpa. Måttet du får är samma som dina storlekar om storleken anges i cm.

Storlek classic cuff


ARMBAND

Storlekarna anges i centimeter. Många av våra armband är justerbara för att passa flera storlekar. Tänk på att armbandet inte ska vara för tight runt handleden.

Mät så här:

Använd ett måttband för att mäta runt din handled (se bild). Om du inte har ett måttband fungerar en bit snöre också. Snurra snöret runt handleden och mät längden mot en linjal. Måttet du får är samma som din storlek. 

Du kan också mäta ett annat armband. I så fall är det viktigt att använda ett armband av samma modell som det du vill köpa. Lås upp armbandet och sträck ut det på en plan yta. Därefter mäter du armbandet (inklusive dekor) med ett måttband eller en bit snöre. Måttet du får är samma som din storlek. 


Maila amanda@namnsmycken.com om du behöver hjälp eller har några frågor