GRAVYRMASKIN – NEJ TACK!

Handgjort by hand and heart

För att bibehålla det genuint handgjorda tar Amanda Egilson avstånd från gravyrmaskiner när hon skapar sina namnsmycken. Hon fortsätter det manuella konstverket att hamra in bokstav för bokstav för hand, till skillnad från många andra tillverkar som idag väljer att förenklar arbetet genom att gravera med maskin.
– Känslan att bära ett smycke som någon tillverkat för hand och med hjärta är oerhört stark, Jag tycker det är synd att förstöra den känslan, säger hon.

– Allt började egentligen efter att även yngsta dottern började på dagis och Amanda kände saknad på dagarna utan barn. Hon tillverkade då ett armband med två smånamnbrickor, som ett sätt att bära dem med sig och dem nära även på dagtid. Ur det växte en affärsidé som bottnar i känslan av att det är roligt att göra saker som andra tycker så fina att de vill bära dem.
– Min affärsidé är att man ska kunna bära med dig dem man älskar i form av ett vackert stilrent smycke, det kan vara barnens namn eller något annat som  ligger dig varmt om hjärtat.

amanda egilsons första namnarmband

I vissa kretsar är det mer en regel än undantag, särskilt bland småbarnsförädlar, att några vänner går ihop för att köpa ett personligt skräddarsytt namnsmycke från Amanda Egilson till en vän man tycker om. Den som själv bär ett namnsmycke vet hur mycket det smycket betyder, man har alltid sina barn nära, även när de är på dagis. Det är en känsla som ett vanligt smycke aldrig kan uppnå. I Namnsmyckens verkstad på Östermalmsgatan i Stockholm skapas alla smycken för hand. Det hamras och monteras. Det går bra att hälsa på i Amandas ateljé / showroom på Östermalmsgatan 57 i Stockholm för att få en egen  uppfattning om vad hennes smycken kan göra just för dig.

Vad är det speciella med dina smycken?

– Min styrka är det personliga budskapet, att du som kund ska kunna välja själv de du tycker är viktigaste, det som ligger närmast ditt hjärta.Det är också det genuina hantverket, jag använder inte gravyrmaskin så varje bokstav hamras in för hand till just dig. Efter köpet har du fri service på ditt smycke och det är enkelt att tala direkt med mig om du har synpunkter eller förslag.

Vilka kändisar använder dina smycken idag?

Amanda Egilson gör succé med namnsmycken och flera kändisar bland annat Isabella “Blondinbella” Löwengrip, Idol-vinnaren och sångaren i HEAT Erik Grönwall och Dave Murray från Iron Maiden bär hennes smycken. Det årliga återkommande samarbetet med det stora Bonniermagasinet MAMA och deras glammiga gala Årets Mama, gör att många mamas kan pryda sina urringningar med sina barns namn.
– Även skådespelaren Eva Röse, författarna Katerina Janouch och Ann Söderlund, modeproffset Cecilia Blankens, programledarna Mark Lewengood och Josefine Sundström bär mina smycken, säger hon. Nu siktar hon på att expandera utomlands och försäljningen går redan bra i Norge, Finland och Belgien.

Entreprenör

Amanda är en av Sveriges unga kvinnor och framgångsrika entreprenörer. Hon designar och tillverkar smycken med personliga budskap under eget namn – Amanda Egilson by hand hand and heart AB. Smycken med olika former av budskap har blivit en trend som håller i sig och man får nog säga att Amanda är en av dem som bidragit till att göra den trenden så stark. Hon började tidigt skapa smycken  med tanken på att bära med sig sina nära och kära, först under namnet Namnsmycken.com.

Kontakt

AMANDA EGILSON AB / Namnsmycken.com
Brahegatan 32, ep
11437 Stockholm