HUR RENGÖR MAN SILVERSMYCKEN?

Hur rengör man silversmycken?

Bästa sättet att rengöra silversmycken (Så här gör du):

Rengöra silversmycken med putsduk och silverdipp, följ dessa steg:

  1. Rengör smycket med en tandborste och diskmedel, skölj noga och torka.
  2. Doppa smycket i silverdipp i ca 5-10 sekunder, undvik att doppa sötvattenpärlor.
  3. Skölj smycket i rent vatten.
  4. Polera genom att gnida hårt med en impregnerad putsduk för silversmycken.

rengöra silver     rengöra silver

 

Rengör smycken med bikarbonat

För ett roligt husmorstips som är enkelt att göra hemma och dessutom miljövänligt, prova att rengöra dina silversmycken med bikarbonat:

  1. Placera aluminiumfolie i botten av en kastrull eller en skål.
  2. Strö över bikarbonat (bakpulver fungerar också, men kräver mer då det är utblandat).
  3. Placera dina silversmycken ovanpå folien och strö över mer bikarbonat.
  4. Häll kokande vatten över silvret och bikarbonaten, och se på när det fräser och bubblar.
  5. Låt det svalna och torka av med en mjuk trasa.

Varför blir silversmycken svarta och missfärgade?

Här förklarar silversmed & smyckedesignern Amanda Egilson varför silversmycken blir svarta och missfärgade  ==> Varför blir silversmycken svarta och missfärgade?

Vi rengör ditt smycke kostnadsfritt!

Skicka smycket till mig så kan jag rengöra det. Jag lovar, det blir som nytt! Bifoga ett adresserat och frankerat returkuvert eller swisha 30kr för returfrakten till mig på 1236889562. Allra bäst att är att kontakta mig innan så jag vet att det är på väg. Tänk på att det är du som bär ansvaret för smycket när du skickar det till mig. Jag rekommenderar därför att alltid skicka ditt smycke med Postens tjänst för rekommenderat brev. Du kan också komma till butiken och ge det till mig eller lägga det i brevlådeinkastet på Brahegatan 32, Stockholm.

Obs! Erbjudandet gäller endast smycken tillverkade av mig, Amanda, på Namnsmycken.com. Kontakta mig via mail amanda@namnsmycken.com eller slå en signal/sms för ett snabbt svar på 0766-456444. Vid komplettering av ditt namnsmycke pga tillökning i familjen rekommenderar jag att du samtidigt skickar in ditt befintliga smycke till mig för noggrann rengöring och om-montering.

 

Adress:
Amanda Egilson AB / Namnsmycken.com
Brahegatan 32, ep
114 37 Stockholm

 

PÄRLOR

Pärlor bör torkas av efter användning med en lätt fuktad trasa. För att säkerställa att de behåller sin glans är det viktigt att de inte kommer i kontakt med ämnen som har en avfettande effekt, som till exempel parfym och diskmedel. Det är bäst att hålla pärlor täckta (men undvik att använda bomullsbollar, som har en uttorkande effekt). Rengör dina smycken regelbundet och de behåller sin utseende.

 

Varför ska man vårda och rengöra silversmycken?

Varför vårda dina silversmycken?

– “Som silversmed med över 18 års erfarenhet, ser jag silver som mer än bara metall. Det är en berättelse, en del av din historia”, säger Amanda Egilson.

För att bevara dess lyster, ta hand om det ömt. Använd en putsduk och putsmedel för silver för att ta bort beläggningar och ge det glans. Efter varje äventyr, torka av smyckena och förvara dem i asken. På så sätt kommer de att fortsätta att berätta dina historier och skänka glädje i många år.

Silver – en skatt att vårda

Hos Namnsmycken.com erbjuder vi silversmycken tillverkade av nickelfritt 925 sterling silver. För att säkerställa att dina smycken fortsätter att vara vackra, vårda dem ömt. Förvara dem gärna i den medföljande asken och torka av dem efter varje användning för att avlägsna smuts. Slutligen, genom att vårda dem på bästa sätt kan du fortsätta att njuta av deras skönhet och charm i många år framöver.

Amanda Egilson Hallgren
– Silversmed och smyckedesigner sedan 2006

 

till ringarna   till halsbanden   till armbanden