Dopsmycken och personliga namnhalsband som doppresent

Är du bjuden på dop eller Namngivningsbjudning? Kanske du blivit utvald till Gudmor eller Fadder åt din bästa väns lilla barn? Grattis, vilken ära! Låt oss prata om doppresent och dopsmycken!

Om det ligger till så som ovan, då antar jag att du är på jakt efter en passande doppresent. Googlar man på doppresent får man otroligt många träffar från olika företag som har fina och kreativa idéer. Jag vill naturligtvis slå ett (hårt kraftigt) slag för ett dophalsband. Ett dopsmycke i silver med barnets namn som barnet kan bära med sig genom livet som ett fint minne av en särskild dag för så länge sen. Silver är beständigt, och även om den lilla är för liten att bära smycket direkt så kan smycket ligga och vänta snällt i sin ask till det är dags. Många barn får bara använda sina dophalsband vid festliga tillfällen, alltid under uppsikt, när de fortfarande är små och vill stoppa det mesta i munnen.

Personliga dophalsband

Det är många som vill ge bort något vackert och varaktigt och då faller valet ofta på ett handgjort namnsmycke i äkta silver. Jag har några favoriter i sortimentet som du kan se i webshopen. Där hittar du otroligt många fina förslag, alla dessa dop halsband i äkta silver, där barnets namn hamras in för hand bokstav, för bokstav. Lägg sedan till dopdatumet på baksidan och ett månadsstenshjärta eller liten pärla så har du den ultimata presenten med dig.

Här är några av de mest omtyckta halsbanden för dop

Doppresenter för kille

Även för killar har jag flera snygga passande smycken. Vad sägs om dessa?

dophalsband för kille
dophalsband med namnbricka

Dopsmycket Lycko-elefant

Ett av de mest populära namnsmycken för barn har varit elefanten där jag hamrar in namnet längs med ryggen på silverbrickan som är utsågad som en elefant. Jag kallar den dessutom för lycko-elefant eftersom djuret betyder lycka inom vissa kulturer. Elefanten har även en stark symbolisk betydelse, t ex styrka, lojalitet, kraft, tålamod, gott minne, långt liv, äktenskaplig lycka, odödlighet och visdom.

lyckoelefant dophalsband

Hoppas du hittat ett favorithalsband bland mina olika namnsmycken. Jag lovar att det kommer bli en perfekt dop present. Jag tillverkar allt i min ateljé i Stockholm och smycket kan du oftast få på ett par dagar. Så även om du är ute i senaste laget, kan jag oftast hjälpa dig ändå!