Vad är namnsmycken och vem är Amanda Egilson?

Jag heter Amanda Egilson och jag har alltid älskat att skapa. Pärlplattor, sandslott och färgglada plastarmband på dagis på 70-talet och så vackra gratulationskort, scrapbooking, pärlsmycken och drejade alster på senare dagar. När mina döttrar var yngre, pysslade vi snygga tändsticksaskar och återvunna konservburkar som vi fyllde med oanvända stearinljus som barnen fick ge bort till sina far- och morföräldrar i julklapp. Jag älskar fortfarande att pyssla. Att skapa. Det var bara en tidsfråga innan jag tog mitt stora intresse och gjorde mig ett namn inom smyckebranschen. Jag döpte företaget till Namnsmycken.com och jag har aldrig ångrat mig. Trots att jag fick höra att man inte kan leva på att pyssla. Tji fick dom, tvivlarna!  

Mitt första namnarmband

Sedan 2006 har jag designat och tillverkat personliga namnsmycken och andra smycken med namn eller personliga budskap. Första smycket gjorde jag på en spontan helgkurs i silversmide på Folkuniversitetet där jag tillverkade ett länkat namnarmband med två små namnbrickor, på vilka jag hamrade in mina barns namn. Jag tänkte det skulle vara ett mysigt, snyggt och personligt sätt att bära dem med sig och ha dem nära även på dagtid för att slippa sakna dem.

Namnsmycken.com

Ur det växte en affärsidé. Att bära med sig det bästa man har vart man än går. Företagsnamnet och domännamnet var både enkla, självklara och framförallt lediga! Det fanns ju inget som hette namnsmycken då, jag var en av de allra första i Sverige. Inte konstigt att domänen Namnsmycken.com var ledig! Namnsmycken.com var ett faktum och blev en succé! Jag var i princip helt ensam på marknaden med namnhalsband och namnarmband det första halvåret. Sedan dök det upp konkurrenter… Men det hör till och är bra på det sättet att det öppnar upp medvetenheten för produkten på flera håll.

Hur blev det Namnsmycken.com?

Jag startade Namnsmycken.com utan att egentligen veta vad jag gav mig in på, visste inte om det skulle bära eller brista, men visste att jag ville göra något annat än att sitta på kontor och skicka fax dagarna i ända. Jag visste inte vad som behövdes, visste inte hur man gjorde. Att starta eget företag var för mig trial and error, mycket mod, envishet och glimten i ögat. Att det fanns bidrag, stöd, hjälp etc hade jag ingen aning om, jag bara gjorde. Idag hade jag nog gjort många saker annorlunda, jag hade läst på, tagit reda på, lärt mig massor innan. Jag hade satsat på en prisvärd PR-figur som förstod sig på mig och mina produkter, som visste hur man gjorde för att nå ut.

Nu när jag varit aktiv så pass länge är det helt andra saker jag behöver tänka på. Det gäller att aldrig stanna ut, stå stilla och bara tro att allt ska gå av sig själv. Nejdå, inte alls. Det är när det går som bäst, när man är på toppen, som man förstår att det enda håll det kan gå åt är neråt. Det är som ett hjul, antingen är man på väg uppåt eller nedåt. Däremellan stunder av låg- och högvatten. Det är i det läget man måste satsa ännu högre. Ständigt behöver man hålla sig uppdaterad, hänga med i trender i världen, vilka influencers som gäller, hur man kommunicerar med kunder osv osv. Att gå på branchföreläsningar och AW’s är guld värt.

Att vara sin egen chef

Jag har drivit mitt företag Namnsmycken.com sedan 2006 och jag älskar verkligen att vara min egen chef, på gott och på ont. Jag har haft väldigt roligt, träffat många härliga människor och skapat massor av snygga namnsmycken. Inte en sekund har jag ångrat att jag sa upp mig från mitt “vanliga” kontorsjobb!


Amanda Egilson by hand and heart

Dagligen beskriver mina kunder känslan i att kunna bära med sig sina nära och kära vart de än går. De bedyrar också hur roligt det är att få ge bort något så personlig och unikt till någon man älskar. Själv tycker jag att det finaste smycket till någon man älskar ska vara personligt, unikt och handgjort. Ett namnsmycke i äkta silver med mycket själ och hjärta, där budskapet är hamrat för hand bokstav för bokstav, det är kärlek för mig.

 

Alla namnsmycken görs på beställning

Budskapet är valt av dig, det kan vara några vackra ord, dina barns namn eller något som bara ni två känner till. T ex att par snygga manschettknappar med namn eller ett stilrent namnhalsband? Förslag på budskap, förutom de självklara barnnamnen, kan vara ”värdefull”, ”I varje ögonblick”, ”Amor vincit omnia”, ”Älskade syster”, ”finaste”, ”jag älskar dig”, ”idag, i morgon, för evigt”… Du kanske föredrar ett namnsmycke i guld, där varje bricka pryds av det vackraste du har; dina barns namn. Allt är möjligt, bara vår egen fantasi skulle möjligtvis kunna sätta gränserna.

Tanken är att det ska finnas något för var och en, oavsett om man söker ett fint dopsmycke, ett stilrent namnhalsband eller ett namnhalsband för honom. Smyckena är tillverkade för hand i äkta silver och guld, i rena enkla former, klassiska, tidlösa och stilrena.

Jag är så tacksam att dagligen få arbeta med det jag älskar!

Många kramar

Amanda Egilson Hallgren