SKÖTSELRÅD

Så här rengör du dina smycken

Här får du ett par tips på vad du kan göra själv för att du ta bort olika missfärgningar på ditt namnsmycke

Skötselråd: Börja med att rengöra smycket med t ex tandborste och diskmedel. Skölj av och torka noga.
Doppa smycket i silverdipp ca 5-10 sekunder, inte mer. Undvik att doppa sötvattenpärlor i vätskan.
Gnid hårt och polera sedan med impregnerad putsduk, anpassad för silversmycken. Det finns silverdipp och putsdukar att köpa i juvel- och smyckesbutiker. Dessa räcker väldigt länge. Detta bör du göra regelbundet för att hålla smycket snyggt länge. I webshopen finner du även små fina putsdukar.

Om du inte tycker att det räcker…

Skicka smycket  till mig och jag gör det som nytt! Bifoga ett adresserat och frankerat returkuvert eller swisha 30kr för returfrakten till mig på 0766-456444. Allra bäst att är att kontakta mig innan så jag vet att det är på väg.

Erbjudandet gäller endast smycken tillverkade av Namnsmycken.com /Amanda Egilson Hallgren.

Tänk på att det är du som bär ansvaret för smycket när du skickar det till mig. Skicka därför alltid ditt smycke med Postens tjänst för rekommenderat brev. Du kan också komma till butiken och ge det till mig eller lägga det i brevlådeinkastet på Brahegatan 32.

Adress:

Amanda Egilson AB
Namnsmycken.com
Brahegatan 32
114 37 Stockholm

rengöra silversmycken

Varför har mitt smycke blivit missfärgat?

Överallt där svavel förekommer kan silver missfärgas och bli svart. Man säger att silvret oxiderar. Detta är inte helt sant, då Oxideringen egentligen är en sulfidering dvs en process där svavel förenar sig och bildar en kemisk förening med silver – silversulfid, som bildar en tunn svart film på silverytan.

Svavel finns nästan över allt, i luften, på huden (vissa läkemedel kan påverka), på målade ytor, i tyger, plaster, cigarettrök, fossila bränslen och gummisnoddar osv. Oxideringen kan pustas bort med silverputsduk som innehåller putsmedel som skyddar den nyputsade ytan och fördröjer uppkomst av ny svärtning. Smycket håller sig finare ju mer man använder det.

Repigt silver?

Eftersom silver är en relativt mjuk metall repas materialet lätt när det möter hårdare material eller annat silver. När du får ditt smycke är det nästan onaturligt blankt och glänsande. Det beror på att det är alldeles nytt uttaget ur sista poleringsbadet. Om man har ett smycke med flera namnbrickor eller berlocker som ligger emot varandra så uppstår en nötning vilket resulterar i små repor i silvret. Dessa små repor täcker så småningom hela ytan och man upplever inte silvret som repigt längre, istället brukar man säga att silvret har fått en fin patina.

Lycka till med dina namnsmycken!

Kramar
Amanda Egilson Hallgren
Tel; 0766-456444

Läs mer om skötselråd, rengöring och äkta silver i BLOGGEN.