Present till Mors Dag

– årets kanske viktigaste dag 🙂

Mors dag är en viktig dag då vi hedrar våra mammor och firar allt de har gjort för oss. Det är ett tillfälle att visa vår uppskattning och kärlek för dem som har format oss till de personer vi är idag. Det finns många sätt att fira denna speciella dag, och en av dem är att ge en present som symboliserar kärleken och tacksamheten vi känner.

Varför firar vi egentligen mors dag?

Mors dag är en speciell dag som firas till ära för alla mödrar runt om i världen. Det är en dag då vi hedrar våra mammor och visar vår uppskattning för allt det arbete och kärlek som de ger oss under livet.

Historiskt sett härstammar mors dag från den amerikanska kvinnorättsaktivisten Anna Jarvis, som på 1900-talet ville hedra sin egen mor som arbetade för att förbättra förhållandena för soldater under amerikanska inbördeskriget. Anna Jarvis initierade en kampanj för att införa en särskild dag för att fira mödrar, och efter flera års arbete lyckades hon få mors dag erkänd som en officiell högtid i USA år 1914.

Olika sätt men alltid samma syfte

Sedan dess har mors dag spridit sig över hela världen och firas på olika datum och på olika sätt i olika länder. Men oavsett var och när mors dag firas är syftet detsamma – att visa våra mammor hur mycket de betyder för oss och att tacka dem för allt det de gör för oss.

Mors dag är också en möjlighet för oss att reflektera över de utmaningar och uppoffringar som våra mödrar har gjort för oss. Att vara en mor är ofta en av de mest krävande och utmanande rollerna i livet, och det är viktigt att visa uppskattning och tacksamhet för allt det arbete och all kärlek som våra mammor ger oss.

Personlig present till mor

I slutändan är mors dag helt enkelt en tid för att fira, hedra och tacka våra mödrar för allt de gör för oss. Oavsett om vi firar med presenter, kort eller bara med en kram och några vackra ord, så är det viktigt att visa våra mammor hur mycket de betyder för oss, inte bara på mors dag, utan varje dag.

En present som kan vara en perfekt symbol för detta är ett korsordssmycke i äkta silver. Dessa smycken är vackra och eleganta, och samtidigt personliga och meningsfulla. Ett korsordssmycke där alla hennes titlar står tillsammans i ett korsord. Mamma, mormor, farmor, svärmor, bonus…

Korsordshalsbandet – bästa presenten till mors dag

Här är några bilder på de korsordshalsband jag skapat det senaste året:

Vissa är dekorerade med en månadssten i form av ett hjärta, och då finns det 12 färger att välja mellan. På bilden nedanför är den röda vald, för att symbolisera kärlek. Att lägga till en liten rund bricka med texten VI ÄLSKAR DIG är alltid uppskattat och gör henne extra glad. På bilden ser du även ett trådhjärta i äkta silver.

Namn placerade som ett korsord

Har man två eller fler namn som tillsammans fungerar som ett korsord så går det bra att beställa det också. Här är det viktigt att du har en plan för hur det ska se ut och så får jag avgöra om det är möjligt eller inte. En rund bricka har sina begränsningar, tex är det svårt att ha långa namn/ord ute på kanterna då brickans rundning gör att det är mindre plats där. Mitt på är det alltid lättast.