Hur mäter man ringstorlek?

När man står i begrepp att köpa en ring är det väldigt mycket man ska tänka på. Jag har många olika modeller att välja mellan och har du ett eget önskemål går det utmärkt att mejla mig på amanda@namnsmycken.com. Här hittar du mitt noga utvalda sortiment på namnringar och andra fina ringar med namn och egna budskap.

Man behöver bl a veta vilken storlek man ska välja. Storleken på en ring kan mätas i flera olika måttangivelser. Det enklaste sättet är att man med ett ringmått mäter den inre diametern i millimeter. Ett tips är att gå till sin lokala guldsmed eller en smyckesaffär i en galleria eller köpcenter.

Normala storlekar för kvinnor är ca 15.0- 21.0 mm och för ca män 18.0-24.0 mm.

Andra sätt att mäta ringstorlek

Om du har en ring hemma som passar på det aktuella fingret finns det några sätt att ta reda på storlek.

Ett skjutmått är det ett bra hjälpmedel när du vill veta vilken storlek du behöver till din ring. Skjutmåttet måste vara försett med två måttsatser; en för den yttre diametern, men också för den inre diametern. De flesta skjutmått har båda mätarna. Den inre diametern är det som är viktigt när man mäter ringarnas storlek. Du placerar din befintliga ring runt piggarna och drar försiktigt isär så att du kan läsa av.

Mät med linjal

Du kan också jämföra med en ring du har hemma som passar på det aktuella fingret där du vill ha ringen. Bäst resultat blir det om du har en slät ring. Använd en linjal med millimetermått och lägg ringen på linjalen och mät din ring på det bredaste stället. Ditt ringstorlek är det måttet du ser på linjalen, alltså insidan av ringen.

Om du inte har någon ring att mäta

Mät med ett snöre

Ta en bit band eller snöre och linda ett varv runt ditt finger. Tänk på att bandet har ungefär samma bredd som den ring du tänkt beställa. Mät snöret/bandet där det går ihop genom att lägga det mot en linjal. Det mått du får fram i millimeter är den ringstorlek du ska välja.

Skicka efter ett ringmått från mig.

Det är gratis när du beställer en ring ur vårt sortiment. För att finna den perfekta ringstorleken gör du så här: När du mäter, och har ringmåttet på, skall det inte ändra storlek när du drar det fram och tillbaka över knogen. Obs! Du ska inte sätta på måttet och sedan dra åt det när det är på plats, för då kommer ringen att bli för liten. Du kan hålla fast måttet på till exempel storlek 52 och se om du kan lirka över knogen, vill den ändra storlek måste du ha större. Ta då av igen och håll fast på en lite större storlek. Prova sedan igen. Det är alltså viktigt att det går att dra över knogen.

Maila mig på amanda@namnsmycken.com och skriv att du önskar låna en ring så skickar jag ett ringmått så fort jag kan.

Att tänka på när du mäter storlek på ring:

Höger tjockare än vänster
Visste du att höger hands fingrar kräver oftast lite större ringstorlek än vänster? Ibland en hel storlek, ibland bara en halv. Ha det i åtanke när du smyglånar din partners ring inför ett ringköp.

.Är du varm eller kall om händerna?
Beroende på väder och vilken tid på dygnet kan dina fingrar variera i storlek. Mät helst era storlekar när ni är lugna och er kroppstemperatur är normal.

Tänk på att välja en storlek där man får kämpa lite över knogen så att ringen inte faller av om man är våt eller kall om händerna.

Det ska vara lite trögt att få på och av ringen så du inte tappar den om du är våt eller kall om fingrarna.

Fingerlängd och fingrarnas bredd samt handens storlek i helhet gör stor skillnad. Naglarna gör också skillnad eftersom att långa välskötta naglar förlänger fingrarnas utseende. 

Var noggrann!

Var ytterst noggrann när du mäter, det vore inte roligt att upptäcka när du provar ringen att den är för liten eller för stor. Om du står mellan två storlekar ska du veta att det även finns mått mitt emellan! Tex 17,5mm. Eller till och med 17,25mm! På Namnsmycken.com tar jag en avgift på 1000kr för att justera en beställd ring. Öppet köp gäller alltså inte namnringar med gravyr.

 

Kram
Amanda Egilson Hallgren

WWW.NAMNSMYCKEN.COM