Vilken är din månadssten?

Månadsstenar i äkta silver

Månadsstenar, som är en modifiering av zodiakstenarna, är de 12 ädelstenar som symboliserar årets tolv månader i den gregorianska kalendern. Folktron har givit dem magiska egenskaper och det sägs att dessa stenar skänker lycka åt den som bär en sten som motsvarar det stjärntecken eller månad den är född i. Det finns och har funnits många variationer. Tex Aprils månadssten som är diamant. En mindre dyrbar sten som bergskristall eller en slipad cubic zircon är lika vackert, även det inte är lika exklusivt.

Se vilken som är din månadssten

Januari – Granat
Februari – Ametist
Mars – Akvamarin
April – Diamant / Bergskristall
Maj – Smaragd
Juni – Pärla / Månsten
Juli – Rubin
Augusti – Peridot
September – Safir
Oktober – Opal / Rosa Turmalin / Rosenkvarts
November – Gul Topas / Citrin
December – Blå topas

Hjärtformade modeller

Dessa fina hjärtformade månadsstenar infattade i äkta silver kan du köpa här på Namnsmycken.com. Varje berlock har en glittrande sten av den vackra och tåliga stenen cubic zircon.

Tips!

Man måste inte välja det hjärta som hör till den rätta månaden. Många väljer sin favoritfärg eller så väljer man färg för att den man älskar fyller år i den månaden. Välj ett rött hjärta som egentligen är januaris månadssten för att symbolisera kärlek istället för tex den rätta månaden. Rött är ju kärlekens färg! Den visa som egentligen är för april kan du välja för att det väldigt mycket liknar en diamant. Diamanter känns ju alltid lite extra lyxigt! Rosa för april till den som älskar rosa! Osv..

Månadssten
Månadssten

Vad betyder just din månadssten?

Januari: Granat = uthållighet, sanning
Februari: Ametist = uppriktighet
Mars: Akvamarin = mod
April: Diamant = oskuld, ljus
Maj: Smaragd = lycka, framgång i kärlek
Juni: Pärla = skönhet
Juli: Rubin = kärlek, kyskhet
Augusti: Peridot = glädje
September: Safir = tillgivenhet, kärlek
Oktober: Opal = hopp
November: Topas = trohet
December: Blå topas = framgång, avvärjer äktenskapliga bråk

Månadssten till ditt halsband

Många av de halsband du hittar här på Namnsmycken.com passar väldigt bra att bära tillsammans med en månadssten. Tex Coin namnhalsband. Ett annat smycke där månadsstenen ingår är Coin halsband med månadssten.

Coin namnhalsband
namnhalsband med månadssten

Vad symboliserar din månadssten?

Januari

Granaten symboliserar den gudomliga urkraften inom oss och ger oss lust, styrka och mod. Den kärleksfulla energin hos granat stödjer dig att leva din passion, din sexualitet, din vitalitet och vildhet. Stenen symboliserar hängivelse och förmågan att stå fast vid sitt ord stadigt förankrad i den fysiska verkligheten. Granat öppnar för att kärlekens kraft, förståelse och värme ska komma till uttryck i ditt liv. Lev passionerat och lev fullt ut!

Februari

Ametist har rykte om sig att vara djupt lugnande för tankar och känslor. Stenen sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem och bärs som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametisten är en sten med starka och renande vibrationer och kan användas vid meditation och healing. Ametist stärker vår intuition och andliga närvaro.

Mars

Akvamarin ger renhet, klarhet och mod i vår kommunikation – med omvärlden såväl som med oss själva. Den hjälper dig att flöda över och bjuda omgivning friskt vatten – låt dina känslor springa fram inom dig som en källa till insikt och ärlighet, låt dig själv komma till tals. Uttryck det inre hav som böljar inom dig av lekfullhet, poesi och kreativitet. Namnet akvamarin kommer från ordet “aqua”- vatten och “mare”- hav. Stenen var sjömännens lyckosten som de bar med sig som tur-amuletter över haven.

April

Diamanten har fått sitt namn från det grekiska ordet adamas vilket betyder oövervinnelig. Diamanten symboliserar ett tillstånd av perfektion, eftersom diamanten aldrig behöver förbättras eller laddas upp på nytt. Dessutom, är stenen känd som oskuldsfullhetens sten, och det har den att tacka sin färg för. På samma vis är den är tack vare klarheten även bärare av renhet och fasthet, och dessutom kärleksfull och öppen inför den självklarhet som vi föddes till denna jord med. Den kan skänka trygghet i relationer och tillit till vår känslomässiga och intellektuella karaktär

Bergkristall sägs vara en länk mellan de himmelska stjärnornas energi och våra själar. Bergkristallens energi symboliserar harmoni, balans och synkronicitet. Den sägs traditionellt harmonisera och sammanlänka tankar, känslor och medvetande med universums existentiella kraft. Den har använts i andliga, vetenskapliga och läkande syften i många kulturer världen över. Det sägs att bergkristallen kan transformera, förstärka, fokusera och balansera energi.

Maj

Smaragden skänker harmoni inom livets alla områden. Det är en sten för lycklig kärlek. Smaragden stimulerar intelligens och sunda ställningstaganden som ger att den enda rätta handlingen i ett visst läge också är den enda möjliga handlingen.

Juni

Pärla / Månsten hjälper män och kvinnor att ta fram sin feminina sida. Det receptiva och återspeglande i vårt psyke symboliseras av månstenen som hjälper oss förankra dessa kvalitéer i vardagen. Den hjälper oss att attrahera, absorbera och ta emot det vi behöver av den kosmiska mångfalden.

Juli

Rubinen stöder dig att gå lycksalighetens väg. Ingenting är för bra för dig. Rubinen ger oss kraft och styrka att lysa upp mörkret inom oss. Den stärker kreativitet och stöder oss att förändra vår värld. Det sägs att den som bär en rubin i plånboken alltid kommer att leva i välfärd.

Augusti

Peridot renar och stimulerar kärlek och personlig kraft och vilja. Den skänker förståelse och acceptans i personliga relationer och kärlek. Peridot eller Olivin som den också heter ger kraft att lyssna på hjärtat och låta kärleken leda oss i våra liv.

September

Safir kan användas för att stimulera visioner och har använts i shamanska healingcermonier för att stärk den andliga kraften. Den stöder intuition, inre seende och är utmärkt vid alla former av inre resor. Använd vid guidade meditationer och visualiseringar, vid astrala resor och reinkarnationsresor.

Oktober

Rosa Turmalin kan användas för att attrahera inspiration, mod och självförtroende. Den stimulerar balans mellan den högra och vänstra hjärnhalvan och mellan de manliga och kvinnliga krafterna inom oss. Turmalin har använts som spåsten i den gamla indiska kulturen samt för sin skyddande kvalité av schamaner i Afrika och Nordamerika men även av aboriginerna i Australien.

Rosenkvarts initierar kärleken till oss själva. Den ger lugn och känslomässig förtröstan. Rosenkvartsen stimulerar kontakten med vårt inre barn, stödjer oskuldsfullhet, sårbarhet och tillit. Den förbinder den andliga dimensionen med kärleken och ger oss kärlek utan villkor och krav.

Opalen stärker vår individualitet och personliga uttryck och hjälper oss att acceptera och förändra personlighetens sämre sidor. Den stimulerar den kreativitet som ryms inom oss och ger oss inspiration och fantasi att skapa vår framtid med.

November

Gul Topas / Citrin är en glad och positiv sten som stimulerar oss att se det ljusa i tillvaron. Den hjälper oss att komma till uttryck i sociala sammanhang, ha roligt, skratta och leka. Den kan bäras som amulett för att stärka självförtroendet och tilliten till den egna förmågan att skapa och vara. Den som vill bryta sina egna mönster göra upp med begränsningar ur det förflutna kan bära citrin.

December

Blå Topas är känd som sten för sann kärlek och framgång i alla åtaganden. Den stimulerar individualitet och kreativitet, stöder din tillit till dina egna beslut. Topas är en sten som transformerar negativitet till kärlek och glädje. Den hjälper oss att se “den stora bilden” och att lita till universums och den gudomliga kraften.

Info kommer från Kristallrummet (tack!) för att du som är nyfiken ska få reda på vad din månadssten egentligen betyder.