RENGÖRA SILVERSMYCKEN

Tips på hur du kan rengöra silversmycken

  1. Börja med att rengöra smycket med t ex tandborste och diskmedel. Skölj av och torka noga.
  2. Doppa smycket i silverdipp ca 5-10 sekunder, inte mer. Undvik att doppa sötvattenpärlor i vätskan.
  3. Skölj av smycket i rent vatten.
  4. Gnid hårt och polera sedan med en ren impregnerad putsduk, anpassad för silversmycken. Det finns silverdipp och putsdukar att köpa i juvel- och smyckesbutiker. Dessa räcker väldigt länge. Detta bör du göra regelbundet för att hålla smycket snyggt länge. I webshopen finner du även små fina putsdukar.
  5. Dippa gärna smycket igen efter att du använt putsduken. Torka av med ren handduk.

Om du inte tycker att det räcker…

Skicka smycket till mig så kan jag rengöra det. Jag lovar, det blir som nytt! Bifoga ett adresserat och frankerat returkuvert eller swisha 30kr för returfrakten till mig på 0766-456444. Allra bäst att är att kontakta mig innan så jag vet att det är på väg. Tänk på att det är du som bär ansvaret för smycket när du skickar det till mig. Skicka därför alltid ditt smycke med Postens tjänst för rekommenderat brev. Du kan också komma till butiken och ge det till mig eller lägga det i brevlådeinkastet på Brahegatan 32.

Obs! Erbjudandet gäller endast smycken tillverkade av mig, Amanda, på Namnsmycken.com.

Adress:rengöra silversmycken
Amanda Egilson AB
Namnsmycken.com
Brahegatan 32
114 37 Stockholm

Smutsigt silver – Varför har mitt smycke blivit svart och missfärgat?

Det går bra att rengöra ett missfärgat smycke. Överallt där svavel förekommer kan silversmycken missfärgas och bli svarta. Man säger att silvret oxiderar. Detta är inte helt sant, då oxideringen egentligen är en sulfidering dvs en process där svavel förenar sig och bildar en kemisk förening med silver – silversulfid, som bildar en tunn svart film på silverytan.

rengöra silversmycken

Svavel finns nästan över allt, i luften, på huden (vissa läkemedel kan påverka), på målade ytor, i tyger, plaster, cigarettrök, fossila bränslen och gummisnoddar osv. Oxideringen kan pustas bort med silverputsduk som innehåller putsmedel som skyddar den nyputsade ytan och fördröjer uppkomst av ny svärtning. Smycket håller sig finare ju mer man använder det.

Repigt silversmycke?

Eftersom silver är en relativt mjuk metall repas materialet lätt när det möter hårdare material eller annat silver. När du får ditt smycke är det väldigt blankt och glänsande. Det beror på att det alldeles nytt är uttaget ur sista poleringsbadet. Om man har ett smycke med flera namnbrickor eller berlocker som ligger emot varandra så uppstår en nötning vilket resulterar i små små repor i silvret. Dessa små repor täcker så småningom hela ytan och man upplever inte silvret som repigt längre, istället brukar man säga att silvret har fått en fin patina.

Komplettera ditt namnsmycke

När du redan har ett namnsmycke från mig och behöver komplettera det med ett nytt namn blir det allra bäst om du kontaktar mig.

rengöra silversmycken

Oavsett om ni fått tillökning i familjen eller om familjen förändrats på något annat sätt, så hjälper jag dig vidare så att vi tillsammans kommer fram till den bästa lösningen. Oftast ett nytt namn på en befintlig bricka eller en ny bricka till det nya barnet. I princip allt går att lösa!

Kontakta mig via mail amanda@namnsmycken.com eller slå en signal/sms för ett snabbt svar på 0766-456444.

Resultatet blir allra bäst om du i samband med kompletteringen skickar in ditt befintliga smycke till mig för noggrann rengöring och om-montering.

Adress:

Amanda Egilson AB
NAMNSMYCKEN.COM
Brahegatan 32
11437 Stockholm

Lycka till med dina namnsmycken!

Kramar
Amanda Egilson Hallgren
Tel; 0766-456444

Läs mer om skötselråd, rengöring och äkta silver i BLOGGEN.